HomeBewustwordingVerpakt in wattenbollen ~ september 2021

Reacties

Verpakt in wattenbollen ~ september 2021 — 5 reacties

 1. Wederom raak. Kan niet helderder. In een scherpe taal die in mijn beleving anders is dan je andere blogs. Die wattenbollen hebben we overal in overvloed. Van een “prikje” tot “hij lacht zo lief”. Ook als de dood niet voor de deur staat, en men zelfs al een leven heeft zoals jij omschrijft en aan alle voorwaarden voldoet, dan nog weet men de watten te vinden en alles maar te ontkrachten, zalven, op te hemelen. Het is de geest van onze maatschappij.
  Dus het is nog een lange weg, maar jouw missie zal gehoord worden. Zoals jij dit omschrijft: hier kan niemand meer omheen. Echter: dit is echt letterlijk voor ieder individu anders….
  Zo dapper dat jij, juist jij, dit durft te “ontwatten”. ❤

 2. Oei wat een vraagstuk breng je hier naar voren. Vragen waar ik mee stoei omdat ik in de zorg mensen zie struggelen met grenzen, artsen zie struggelen en er ergens in mij ook iets roept dat het leven soms uitgeleefd moet worden en niet afgebroken. Verlengen is dan weer anders….
  Tegelijkertijd hebben mij man en ik onlangs een “testament bij in leven zijn” op laten stellen met daarin onze grenzen verwoord.
  Goed om daar regelmatig over na te blijven denken.
  Tja en wanneer het om je kind gaat….. ik weet niet of ik zo onzelfzuchtig zou kunnen zijn en los kan laten…Misschien dat die kracht er is op het moment dat het nodig is maar ik vind het ingewikkeld. Goed dat je dit open gooit!

  • Het is ook geen makkelijk vraagstuk, het belangrijkste is denk ik dat de dialoog opengezet wordt. Zoals met alles is reflecteren hoe je er zelf in staat het begin van de uiteindelijke vorm. Dank voor je mooie reactie 💚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>