Leestijd: 3 minuten

Als je kind steeds gehandicapter wordt dan heb je ook hulpmiddelen nodig. Zo moesten we ineens nadenken over welke stappen er voor Sylvan gezet moesten worden. Uiteraard kregen we daar in grote lijnen wel hulp bij maar toch was de wereld van revalidatiematerialen voor mij een onbekende wereld.

Ik schrijf in het boek op 11 januari 2017

Verder heb ik een stroomschema ingediend voor de spraakcomputer waar de logopediste van het revalidatiecentrum heel enthousiast over was want meestal is het nog geen kwart en dat was leuk om te horen.

Voor mijn gevoel hoorde dit stroomschema niet in het boek maar ik vindt het wel waardevol genoeg om het nu alsnog hier te plaatsen. Natuurlijk wil je van alles het allerbeste voor je kind, maar dit kost moeite … veel moeite. In een dergelijke situatie zit je eigenlijk niet op dit soort extra werkzaamheden te wachten, toch doe je het uiteraard met alle liefde. Voor Sylvan is het nooit zover gekomen dat er ook gebruik van gemaakt is, maar hopelijk kan ik iemand die dit nodig heeft op weg helpen door het hier te delen.

Naast dit stroomschema was ik overigens ook begonnen om Sylvan hele korte zinnetjes in te laten spreken. De dictafoon is daar zeer geschikt voor. Het was de bedoeling dat deze geïntegreerd zouden worden en hij (en wij) zijn eigen geluid zouden blijven horen. Hij had daar veel plezier in en nu zijn ze uiteraard heel waardevol. Denk in eenvoud en vanuit je kind, bijvoorbeeld; “Ik heb pijn in mijn hoofd”, “Ik wil een verhaaltje”, “Mag de tv aan?”. De allermooiste voor mij blijft toch wel “Ik wil een kusje”.

“Ik wil een kusje”

Reacties

Spraakcomputer — Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>