Leestijd: 2 minuten

Ook in het boek “Als liefde het enige medicijn is” staan gedichten.

Dichten is voor mij een emotie. Daarbij is het de kunst om in een relatief klein beetje tekst, zoveel mogelijk informatie over te brengen.

In de stille storm van mijn gedachten vond ik de woorden om vorm te geven aan het kabaal van de wereld in en om mij heen.

De wereld is lelijk zoals ze mooi is, maar je moet beide omarmen om de waarheid van die schoonheid te kunnen zien.

Na het boek heb ik in maart 2019 het bundeltje ‘”Een hart vol bloemen’” gemaakt. Eerst alleen in eigen beheer en ik gaf het bundeltje vaak gewoon weg.  Het is dan ook gemaakt om troost en kracht uit kunt halen als je hart nog zo vol van verdriet is. Op dat moment was het niet haalbaar om er een ISBN nummer aan te hangen want dan zou het erg kostbaar worden. Pas eind 202o kwam de mogelijkheid om er in eigen beheer toch een ISBN nummer aan te geven en zo geschiedde.

Het doel van het bundeltje is eigenlijk altijd geweest dat het uitgedeeld wordt voor een ieder die het nodig heeft. Dat is voor mij te kostbaar maar ik schenk de inhoud met liefde, de drukkosten zijn dan voor de betreffende organisatie.

Coronaspecial 2020

Tja, dan ken je inmiddels zoveel lieve mensen die in de zorg werken en dan gaat het zo mis. Wie had kunnen bedenken dat een pandemie ons land zou treffen en ook nog eens zoveel verdeeldheid zou kunnen veroorzaken? Ik heb veel gehoord en natuurlijk ook van een afstand gadegeslagen. Het raakt, en dus ben ik gaan dichten om hen kleine lichtpuntjes te geven. Die gedichten, soms voorzien van commentaar vindt je hier : https://suzannevanderlaan.nl/coronaspecial-2020/ Als het goed is heb ik ze downloadbaar gemaakt.

Wereldlichtjesdag 2020

Wereldlichtjesdag … wat een eer om op zondag 13 december 2020 in Apeldoorn één van mijn gedichtjes; “Een wens” voor te mogen dragen.


Reacties

Gedichten — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>